Se separa albusurile de galbenusuri, galbenusurile se freaca bine cu zaharul si sarea, apoi se adauga uleiul. Albusurile se bat spuma, apoi se toarna peste ele galbenusurile, faina si se amesteca usor cu o lingura de lemn de jos in sus ca sa nu se lase albusurile. Se pastreaza cateva linguri din aceasta compozitie ptr forme (eu am facut inimioare).
Pe foc intr-o cratita se pune zmeura cu zaharul si putina apa si se amesteca pana devine un sirop, se lasa la racit si apoi se amesteca cu compozitia oprita. Se amesteca bine, usor pana pasta s-a colorat apoi pe o foaie de copt cu care se tapeteaza tava se formeaza cu un posh textil de ornat forme dupa preferinte. Se da tava la cuptor ptr coacere cateva minute. Dupa ce s-au intarit putin formele se toarna restul de compozitie si se da iarasi la cuptor. Dupa coacere se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se face crema, se bate frisca cu zaharul, iar din zmeura se face un sirop cu zahar si se pune peste frisca dupa ce s-a racit,se amesteca usor pana la colorare apoi se toarna pe toata suprafata blatului si se ruleaza cu grija. Se poate orna pe deasupra cu frisca, glazura (eu am lasat-o simpla pentru a se observa modelul)
Pofta buna!