Rulada cu zmeura

de Ligia Bxl in Prajituri, 19 Noi 2013 | 4438 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar rase
  • 2 linguri ulei
  • zmeura ptr forme+1-2 linguri zahar
  • putina sare
  • Pentru crema:
  • 300 ml frisca lichida
  • putin zahar (2-3 linguri)
  • zmeura ptr colorat frisca+zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu zmeura:

Se separa albusurile de galbenusuri, galbenusurile se freaca bine cu zaharul si sarea, apoi se adauga uleiul. Albusurile se bat spuma, apoi se toarna peste ele galbenusurile,  faina si se amesteca usor cu o lingura de lemn de jos in sus ca sa nu se lase albusurile. Se pastreaza cateva linguri din aceasta compozitie ptr forme (eu am facut inimioare).

Pe foc intr-o cratita se pune zmeura cu zaharul si putina apa si se amesteca pana devine un sirop, se lasa la racit si apoi se amesteca cu compozitia oprita. Se amesteca bine, usor pana pasta s-a colorat apoi pe o foaie de copt cu care se tapeteaza tava se formeaza cu un posh textil de ornat forme dupa preferinte. Se da tava la cuptor ptr coacere cateva minute. Dupa ce s-au intarit putin formele se toarna restul de compozitie si se da iarasi la cuptor. Dupa coacere se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Se face crema, se bate frisca cu zaharul, iar din zmeura se face un sirop cu zahar si se pune peste frisca dupa ce s-a racit,se amesteca usor pana la colorare  apoi se toarna pe toata suprafata blatului si se ruleaza cu grija. Se poate orna pe deasupra cu frisca, glazura (eu am lasat-o simpla pentru  a se observa modelul)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Ligia Bxl 1

20.11.2013, 11:56

multumesc tuturor sunteti tare dragute

MIUTA 1

21.11.2013, 20:35

Ce faina si buna

Ligia Bxl 1

21.11.2013, 22:02

miuta multumesc

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire cu zmeura