Prajitura cu crema ganache

de delia64 in Prajituri, 16 Iun 2014 | 14227 vizualizari

 

Am vazut la Gabi aceasta prajitura si am incercat si eu .
A iesit foarte buna , am facut ceva modificari la reteta .
Voi mai repeta cu siguranta .

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri cafea
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura apa rece
  • 1 praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • Crema
  • 200 grame ciocolata
  • 1 lingura miere
  • 400 ml. frisca
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema ganache:

Blatul

Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana se topeste .

Adaugam cafeaua  , sarea , uleiul , apa , faina   , praful de copt  si amestecam sa se omogenizeze.

Albusurile le batem spuma si le amestecam cu restul compozitiei .

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si rasturnam compozitia , o introducem in cuptorul preancalzit la temperatura de 180 de grade pentru 30 de minute .

Facem testul cu scobitoarea si lasam blatul sa se raceasca dupa care il taiem in doua.

Crema

200 grame cicolata se rupe bucati .

400 grame frisca se incalzeste pana la punctul de fierbere  si se toarna asa calda peste ciocolata amestecandu-se .

Adaugam mierea  si  amestecam .

Punem la frigider crema pentru 2 ore .

Mixam pana obtinen o crema consistenta .

Asezam prima foaie pe o tava peste care intindem jumate crema ,cealalta foaie si restul de crema .

Am ornat cu ciocolata rasa .

 

 

TIPS-URI

1

Am folosit 50 gr. ciocolata Milka pentru decor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema ganache" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema ganache