Beignet este un fel de gogoasa franceza. Sunt foarte populare in Franta si pot fi servite ca aperitiv, cu diverse umpluturi de fructe, legume sau chiar de carne. Reteta de Beignets cu zahar, poate reprezenta o gustare delicioasa de care va puteti bucura in orice moment al zilei.
Preparare Beignets: Puneti apa intr-un ibric. Adaugati si untul, zaharul tos si sarea. Aduceti la fierbere apa si lasati sa fiarba 30 de secunde, la foc mic.
Adaugati faina, toata odata, si amestecati rapid pana se leaga compozitia si obtineti un aluat omogen, moment in care luati ibricul de pe foc.
Adaugati ouale, unul cate unul (nu se adauga urmatorul ou pana cand nu s-a integrat perfect in compozitie cel de dinainte). Dupa ce ati integrat in aluat toate ouale, adaugati smantana si amestecati pana se omogenizeaza. Aluatul este gata, deci il puteti turna intr-un bol.
Puneti uleiul intr-o oala si lasati-l sa se incinga la foc mediu. Cand s-a incins uleiul, luati cu o lingurita aluat si puneti-l in ulei(desprindeti-l cu ajutorul unei alte lingurite). Lasati sa se rumeneasca pana capata o culoare maro-aurie.
Dupa ce gogoselele s-au rumenit, scoateti-le si puneti-le la scurs intr-o strecuratoare. Presarati-le apoi cu zahar pudra, dupa care le puteti servi.