Bavareza de iaurt cu sos de prune

de miremirc in Prajituri, 15 Oct 2011 | 5621 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente :

  • 250 ml lapte
  • 250 g iaurt
  • 250 ml smantana dulce
  • 3 lg zahar pudra
  • 1+1/2 plicuri gelatina granule (15 g)

Sos de prune:

  • 200 g pune
  • 4 lg zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavareza de iaurt cu sos de prune:

Punem gelatina la hidratat in 150 ml apa rece pentru 10 minute, apoi o topim pe foc mic , amestecand pana se dizolva, fara a o da in clocot..
Punem la fiert intr-o cratita, laptele si zaharul, amestecand din cand in cand, pana incepe sa clocoteasca.

 Luam de pe foc si adaugam gelatina topita; lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, adaugam iaurtul, amestecand cu mixerul pentru omogenizarea compozitiei.

 La sfarsit, adaugam smantana si turnam in diferite forme, pe care in prealabil le trecem sub un jet de apa rece. Dam la frigider pentru cel putin 2 ore.

Pentru sosul de prune: cu ajutorul blenderului (mixerului vertical) mixam prunele fara samburi, impreuna cu zaharul si il turnam peste bavareza rece si scoasa pe o farfurioara.
Pentru a scoate bavareza mai usor, introducem in apa fierbinte pentru cateva secunde castronelul cu bavareza rece, apoi o rasturnam pe o farfurioara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareza de iaurt cu sos de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si crema mentolata