Tin sa mentionez inca de la inceput ca nu le prea am cu taiatul cu cutitul (ma mai invat pe parcurs ) si ca nu le-am carbonizat, ce se vede cu negru este ciocolata (pur pariu ca 60% nu ati observat pana nu am spus eu dar vroiam sa fiu clara in caz de orice) haha:))). Bun acum ca am lamurit, va prezint astazi batoane delicioase din cereale! Muult mai apropiate de natural, normal, sunt facute in casa! Stiti ca atunci cand iti propui sa gatesc ceva ce se gaseste si in magazine pornesti cu ideea "eh,nu va arata la fel de perfect!" (cel putin eu cu ideea aceasta pornesc) apoi, din ceea ce am facut si spun: "cele din magazin nuu au gustul atat de buuun!"
Am aflat de cateva proprietati ale ovazului (protejeaza inima, reduce nivelul de colesterol, ajuta la controlul greutatii corporale etc.) si m-am hotarat sa fac batoane din fulgi de ovaz. De asemenea, nu uitati sa acceptati provocarea lunii august.
-KSSS
Fructele de padure le scurgem de sucul lor, le punem pe o hartie de copt intr-o tava si dam tava la cuptor 10-12 minute.
Intr-o oala micuta punem pe foc untul impreuna cu mierea. Amestecam continuu pana cand untul s-a topit.
Separat, amestecam fulgii de ovaz, fructele de padure scoase din cuptor si untul topit si le amestecam bine.
Punem amestecul intr-o tava imbracata in hartie de copt (eu am folosit o tava pentru chec). Cu ajutorul unei linguri late apasam usor deasupra amestectului, sa se lipeasca fulgii bine intre ei. Dam tava la cuptor aprox. 30 minute pana cand amestecul se coloreaza putin la suprafata.
Dupa ce am scos tava din cuptor o dam la rece cateva ore bune. Eu m-am cam grabit si am taiat greu batoanele. Va incurajez sa le lasati peste noapte. Scoatem tava din frigider si proportionam 8 batoane pe care le glazuram cu putina ciocolata topita.
O zi linistita va doresc!
1
Reteta o gasiti si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2016/08/batoane-din-cereale.html