Batoane din cereale

de Meea in Dulciuri, 3 Aug 2016 | 5160 vizualizari

 

 Tin sa mentionez inca de la inceput ca nu le prea am cu taiatul cu cutitul (ma mai invat pe parcurs ) si ca nu le-am carbonizat, ce se vede cu negru este ciocolata (pur pariu ca 60% nu ati observat pana nu am spus eu dar vroiam sa fiu clara in caz de orice) haha:))). Bun acum ca am lamurit, va prezint astazi batoane delicioase din cereale! Muult mai apropiate de natural, normal, sunt facute in casa! Stiti ca atunci cand iti propui sa gatesc ceva ce se gaseste si in magazine pornesti cu ideea "eh,nu va arata la fel de perfect!" (cel putin eu cu ideea aceasta pornesc) apoi, din ceea ce am facut si spun: "cele din magazin nuu au gustul atat de buuun!" 

          Am aflat de cateva proprietati ale ovazului (protejeaza inima, reduce nivelul de colesterol, ajuta la controlul greutatii corporale etc.) si m-am hotarat sa fac batoane din fulgi de ovaz. De asemenea, nu uitati sa acceptati provocarea lunii august. 

-KSSS

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente ( 8 batoane):
  • fructe de padure (am uitat sa le cantaresc,sorry)
  • 100 g unt
  • 200 g fulgi de ovaz
  • 3 linguri de miere
  • Ingrediente decor:
  • ciocolata topita
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane din cereale:

  Fructele de padure le scurgem de sucul lor, le punem pe o hartie de copt intr-o tava si dam tava la cuptor 10-12 minute.

  Intr-o oala micuta punem pe foc untul impreuna cu mierea. Amestecam continuu pana cand untul s-a topit.         

Separat, amestecam fulgii de ovaz, fructele de padure scoase din cuptor si untul topit si le amestecam bine.

 Punem amestecul intr-o tava imbracata in hartie de copt (eu am folosit o tava pentru chec). Cu ajutorul unei linguri late apasam usor deasupra amestectului, sa se lipeasca  fulgii bine intre ei. Dam tava la cuptor aprox. 30 minute pana cand amestecul se coloreaza putin la suprafata.

   Dupa ce am scos tava din cuptor o dam la rece cateva ore bune. Eu m-am cam grabit si am taiat greu batoanele. Va incurajez sa le lasati peste noapte. Scoatem tava din frigider si proportionam 8 batoane pe care le glazuram cu putina ciocolata topita. 
          O zi linistita va doresc!

TIPS-URI

1

Reteta o gasiti si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2016/08/batoane-din-cereale.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane din cereale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

04.08.2016, 19:48

Mmmmm!

RuxyRux 1

04.08.2016, 21:24

Deosebite! Incearca si cu unt de cocos

Meea 1

04.08.2016, 23:47

Am sa incerc!! Multumesc Rux ❤

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii italiana