Batoane de ovăz cu seminţe şi stafide

de sisterskitchen in Dulciuri, 8 Mar 2012 | 6184 vizualizari

 

Duminică ne-am răsfăţat cu aceste batoane de ovăz bune rău. Sunt o idee excelentă de mic dejun, sunt sănătoase şi săţioase.

 

INGREDIENTE

  • 200 g fulgi de ovăz
  • 50-60 g amestec de seminţe - noi am pus seminţe de floarea soarelui, de in, de dovleac
  • 1 mână de stafide
  • 6 linguri de miere
  • 70 g zahăr brun
  • 100 g unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane de ovăz cu seminţe şi stafide:

1. Într-un bol punem fulgii de ovăz. Adăugăm stafidele şi seminţele.

2. Untul se pune la topit, după care adăugăm mierea şi zahărul. Amestecăm până se topeşte.

3. Compoziţia obţinută se toarnă peste amestecul de fulgi şi seminţe. Amestecăm bine.

4. Într-o tavă mai mică decât tava clasică de aragaz, turnăm compoziţia şi nivelăm cu o spatulă.

5. Se introduce în cuptorul preîncălzit şi se ţine 35 de minute la foc potrivit.

6. Când este gata se lasă să se răcească 20 minute, apoi se taie în pătrăţele sau romburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de ovăz cu seminţe şi stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază

ieri la 09:42

Chiftelute festive din carne de curcan - Reteta dietetica

pe 03.02 la 13:59

Pastrav la cuptor cu vegetale - Reteta simpla si savuroasa

pe 03.02 la 13:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Batoane cu susan, seminte de floarea-soarelui si nuci