Batoane de ovaz cu seminte si merisoare

de Bucataras in Dulciuri, 12 Sep 2016 | 8565 vizualizari

 

Emotii pentru prima zi de scoala?
 
Pune in pachetel un baton de cereale cu seminte si merisoare si o sa fie o zi buna! 

 

INGREDIENTE

  • 75 gr migdale crude sau alune crude sau nuci
  • 150 gr fulgi de ovaz
  • 2 linguri seminte de in
  • 2 linguri seminte de floarea soarelui
  • 140 gr curmale fara samburi
  • 2 linguri seminte de chia
  • 75 gr miere
  • 60 gr unt de arahide
  • 60 gr merisoare uscate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane de ovaz cu seminte si merisoare:

  1. Mai intai taie migdalele si pune-le apoi intr-o tava, impreuna cu fulgii de ovaz, semintele de floarea soarelui si semintele de in. Pune-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasa-le putin pana devin aurii. Amesteca din cand in cand, sa se rumeneasca uniform. O sa le simti crocante in batoane. Lasa-le sa se raceasca.
  2. In continuare mixeaza curmalele intr-un mini-robot pana obtii o pasta si adauga-le peste seminte. Pune deasupra si semintele de chia, care sunt pline de vitamin,  minerale, calciu, omega 3. Sunt considerate un superaliment, nu au un gust puternic, dar cand dau de apa se umfla si tin de foame!
  3. Pune intr-o craticioara mierea si untul de arahide si incalzeste-le putin, pana amestecul devine lichid. Toarna-l apoi peste seminte si amesteca bine toate ingredientele.
  4. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si rastoarna compozitia. Adauga deasupra merisoarele si preseaza bine cu o spatula. Poti sa fii inventiv si sa adaugi ce ingrediente iti plac, pastrand proportiile intre cele uscate si cele umede.  In loc de merisoare poti pune caise uscate sau stafide si in loc de miere pune sirop de agave sau sirop de artar.
  5. Taie batoanele cu un cutit, acopera tava cu folie alimentara si pune-o la frigider cateva ore sau mai bine peste noapte. Or sa reziste la frigider pana la 2 saptamani. 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de ovaz cu seminte si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

12.09.2016, 20:37

O sa servesc si eu un baton ca sa ma umplu cu energie!

dantes 1

13.09.2016, 07:06

Bune si sanatoase!

mirela0911 1

13.09.2016, 18:47

Ce bune sunt!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajiturele de ciocolata cu ovaz, smoothie si cocos