Tarta cu prune

de T I M E A in Dulciuri, 27 Iun 2015 | 4769 vizualizari

 

Nu va mai zic mare lucru despre tarte pentru ca v-am tot spus ca le iubesc si le voi face mereu in diverse moduri si cu diverse fructe. Si pentru ca mai aveam o punguta cu prune la congelator, a trebuit sa le consum si sa ma sacrific sa mananc aceasta bunaciune.

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt rece
  • 220-240 gr faina in funtie de faina folosita
  • 1 ou
  • 1 lingura indulcitor natural Green Sugar ( are 0 calorii si 0 indice glicemic de aceea il folosec eu :), dar voi puteti folosi si zahar normal
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un varf de sare
  • Din aceste ingrediente puteti face o tarta intr-o tava rotunda clasica de tarta sau doua mai mici cum am facut eu in tavi dreptunghiulare de ceramica
  • Pentru umplutura am folosit pentru fiecare tavita in parte:
  • 2 linguri pesmet
  • 9-10 prune
  • 1 lingura zahar brut
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • unt pentru uns tavitele
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Mod de preparare aluat: 
– untul taiat bucatele mici il amestecam cu zaharul, adaugam oul,  coaja de lamaie si bicarbonatul stins in sucul de lamaie
– adaugam apoi treptat faina si ne folosim de o mana pentru a  pentru a incorpora toata faina si a obtine un aluat fraged dar care nu trebuie sa se lipeasca de mana
– invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora sau daca va grabiti e ok si la congelator timp de 20-30 de minute.  

Scoatem aluatul din frigider si pe masa de lucru tapetata de faina intindem aluatul in functie de tavile folosite.

Tava trebuie unsa cu putin unt apoi asezam aluatul in tava, presaram pesmetul si asezam prunele unele cu fata in sus si unele cu fata in jos (e mai interesant asa pt ca atunci unele vor ramane zemoase deasupra iar celelalte se vor scurge peste pesmet).

Deasupra presaram zaharul brut si scortisoara.

Dam tava/ tavile la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20 de minute.

Dupa ce s-a racit putin, atat cat sa nu ne ardem, feliem si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu capsuni