Batoane cu nuci si scortisoara

de GabiN in Prajituri, 12 Mar 2013 | 10995 vizualizari

 

Este o prajitura cu blat simplu din margarina si zahar pudra, acoperit cu un strat lipicios si crocant facut din oua batute cu zahar, cacao, scortisoara si putina faina in care se pun bucati de nuci. Foarte buna de luat in pachetel, la servici sau la scoala, dar si servita acasa, langa o cana de cafea!
Prelucrare dupa reteta americana Pecan Fingers.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 200 g margarina,
  • 100 g zahar pudra,
  • 250g faina

Strat cu nuci:

  • 2 oua,
  • 200g zahar + 1 lingurita scortisoara + 1 lingurita cacao (sau puteti inlocui cu 200 g zahar brun)
  • 2 linguri cu varf faina,
  • 1 lingurita praf copt,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 1 lingurita esenta vanilie,
  • 1 cana nuci.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu nuci si scortisoara:

 Se amesteca margarina cu zaharul pudra si faina, pana se obtine un aluat tare, care se intinde cu mana intr-o tava (30/20cm) imbracata cu hartie de copt. Se coace la foc mic timp de 15-20min. 

 Amesteca zahar, scortisoara, cacao, faina, praf de copt si sare. Bate usor ouale si pune-le peste compozitia uscata,  adauga si vanilia. Bate cu mixerul timp de cateva minute. Adauga nucile si amesteca usor, apoi toarna peste blatul cald, scos din cuptor.

Coace din nou la foc mic, timp de 20-25min, pana se intareste  putin partea de deasupra (sa nu se lipeasca de deget la atingere).

Lasa sa se raceasca si taie in forma de batoane. Se pastreaza intr-o cutie inchisa, sa nu se intareasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu nuci si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

12.03.2013, 22:13

Bine ai venit!

diana_k 1

13.03.2013, 09:09

ooo....ce prajitura buna

butoiaurora76 1

19.07.2013, 15:34

imi e pofta si mie de o bucatica! yamiii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dungi (Csikos Teszta)