Batoane cu mac

de Constelatialeu in Piine, 10 Mai 2016 | 4035 vizualizari

 

Mie cand imi pica pata, pai imi pica.Asadar si prin urmare mi-a picat pata pe batoanele cu mac, care imi aduc aminte de copilarie cand devoram cu mare placere ( pe vremea cand inca nu se bagase cartela la paine, cand inca era bine)batoanele cu mac, un deliciu. Asa ca n-am stat pe ganduri si am tras cu ochiul la Rocsi, care trasese cu ochiul la Violeta, care habar n-am unde s`o uitat ea, dar au iesit niste batoane tare delicioase, aproape acelasi gust de alta data.....eu le-am facut mai lungi si mai subtirele, ca asa mi s`o dus mana.....:)))))))))

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 50 g zahar
  • 250 ml apa minerala la temperatura camerei
  • 70 ml ulei
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • Pentru uns
  • 50 ml apa
  • 1 lingurita faina
  • mac
  • Sirop
  • 100 ml apa
  • 2-3 linguri zahar
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu mac:

Intr-un castron am cernut faina, am adaugat, zaharul, sarea si drojdia, am amestecat toate ingredientele uscate si apoi am adaugat apa minerala la temperatura camerei. Am inceput sa framat bine, apoi am adaugat uleiul si am mai framtat cca 10 min, Am acoperit castronul cu un servet si am lasat s acreasca la loc calduros cca 1 ora. Dupa ce a crescut am presarat blatul de lucru cu faina am scos coca si am impartit-o in 7 bucati aproximativ egale. Din fiecare bucata am intins un dreptunghi ( eu l-am facut mai lung) apoi am rulat si am format batonul. Am tapetat tava de la aragaz cu hartie d ecopt si am asezat batoanele in tava la distanta de cca 1-2 degete.Am lasat la crescut inca 25 min. Dupa care am amestecat 50 ml apa cu o lingurita de faina si am uns batoanele, deasupra am presarat mac. Am dat tava la cuptorul preincalzit cca 25-30 min, pana incep batoanele sa se rumeneasca. Dupa ce s-au copt am scos tava din cuptor si le-am uns cu un sirop fiert din apa si zahar ( sa dea intr-un clocot, doua), asa fierbinti. Un deliciu, merita incercat....

TIPS-URI

1

sub tava din cuptor am pus un vas cu apa..

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

anca_rm 1

11.05.2016, 09:20

ce pufosenii ai facut , foarte foarte bune

marcela1979 1

11.05.2016, 13:15

Bune tare

simona72 1

12.05.2016, 09:34

si mie mi s-a pus pata pe ele) ce bune erau pe vremuri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Batoane cu mac