Batoane cu mac

de Lau in Dulciuri, 2 Ian 2017 | 4433 vizualizari

 

Multumesc Merisor pentru reteta.
"Bunatati pentru  colindatori."

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 50 g zahar
  • 80 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • sare
  • Uns
  • 100 ml apa
  • 1 lingura faina
  • mac
  • Sirop
  • 150 ml apa
  • 2 linguri miere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu mac:

Intr-un bol, cernem faina, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, zaharul, un praf de sare si amestecam usor si lasam 10 min pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul si treptat laptele caldut, amestecand totul cu faina de pe margini.

Framantam un aluat omogen pe care il vom lasa la dospit 30 min.

Presaram cca. 1 lingurita sare fina si framantam din nou pana ce sarea se dizolva.

Impartim aluatul in 8 sfere pe care le lasam cca. 6 min, dupa care le intindem in foi subtiri, pe care le vom rula nu foarte strans, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Acoperim tava cu un prosop si lasam pana isi maresc volumul.

Amestecam apa cu faina si ungem batoanele dupa care presaram mac.

Dam tava la cuptorul incalzit, cca. 25 min. la 170 grade C.

Intre timp fierbem apa,o lasam 2-3 min dupa care adaugam mierea si ungem batoanele fierbinti cu sirop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

ieri la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 10:24

Negresa cu mere - Delicioasa si usor de facut

de oanapl 8

pe 06.04 la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornuri Bratislava