Azi am pus multicookerul in functiune ca s-a odihnit destul.
Orezul l-am preparat la multicooker, iar restul pe aragaz.
Pentru prepararea orezului:
Pentru prepararea sosului de ceapa:
Pentru prepararea fileului de macrou:
Pentru prepararea orezului eu am avut supa de pui preparata cu o zi inainte.
Punem supa de pui in vasul multicookerului si lasam 5 minute pe programul FRY pentru a atinge punctul de fierbere.
Intre timp sapalam orezul, il scurgem si il adaugam in supa impreuna cu foile de dafin si condimentele.
Inchidem capacul aparatului si setam programul RICE, dar nu lasam decat 30 de minute.
Pentru prepararea sosului de ceapa: amestecam condimentele cu otetul si le lasam 10-15 minute la macerat.
Punem uleiul intr-un vas antiaderent la incins la foc mediu, tocam ceapa solzisori si o adaugam peste ulei.
Mestecam in ea din cand in cand sa nu se arda si presaram putina sare.
Cand ceapa devine translucida adaugam zaharul si amestecam energic sa se topeasca si sa patrunda gustul uniform in ceapa, apoi adaugam treptat otetul cu condimentele si mai lasam pe foc 3-4 minute mestecand continuu.
Pentru prepararea fileului de macrou: spalam si scurgem bine bucatile de peste apoi le stropim cu zeama de lamaie si presaram sare si condimente.
Lasam pestele asa condimentat, 20-30 de minute la rece, dupa care trecem bucatile prin faina amestecata cu malai si le prajim in ulei incins pe ambele parti pana se formeaza o crusta frumos colorata si usor crocanta.
Asezam pe platou orezul, punem sosul de ceapa deasupra si pestele alaturi.
Noi am servit cu graunti de usturoi.