Se fac foarte usor, sunt gata in maxim o ora si sunt foarte gustoase. Eu le-am facut cu branza, dar umplutura poate varia: puteti pune carne tocata cu ceapa si ardei, carnati sau ceapa si bacon.
Pentru aluat : turnam faina si sarea intr-un bol. Drojdia o amestecam bine cu zaharul intr-o canita pana se lichefiaza. Topim untul in laptele caldut, apoi il turnam peste faina. Adaugam oul, uleiul de masline si drojdia si framantam bine 5-6 minute pana obtinem un aluat neted si nelipicios. Il lasam deoparte acoperit cu un prosop.
Pentru umplutura: batem oul intr-un castronel, adaugam cascavalul, parmezanul si telemeaua sfaramata sau data prin razatoarea mare. Amestecam bine si punem deoparte.
Preincalzim cutorul la 180 de grade.
Impartim aluatul in 3 partii egale. Pe masa infainata intindem pe rand cate o bucata de aluat dandu-i forma ovala. Impaturim partile laterale de 2-3 ori pana se unesc varfurile. Punem in mijloc o treime din umplutura si o intindem pana la margini. Asezam pide in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam la fel cu celelalte doua.
Se dau la cuptorul incins pentru 15-20 de minute la 200 de grade pana se rumenesc usor marginile.
Pofta buna!
1
in 2/3 din umplutura eu am adaugat o lingura de marar tocat si ceapa verde feliata, iar una am lasat-o asa simpla cu branza
2
aluatul nu trebuie lasat sa dospeasca, creste el destul de mult pana pregatiti umplutura si in cuptor de asemeni
3
marginile trebuiesc apasate bine altfel la copt se vor dezlipi si nu vor mai avea aspectul de barcute