Un aperitiv usor de facut, rapid, poate fi preparat in mai multe feluri, depinde de ingredientele pe care le aveti la indemana. E bun si ca gustare la serviciu.
Taiati bagheta in 6 bucati pe lungime (cornurile se taie in jumatate) si scoateti miezul cu o furculita. Intr-un castron puneti miezul, ardeiul gras taiat cubulete foarte mici (pastrati cateva fasiute pentru decor), castravetii cubulete mici, branza, jumatate din unt si ouale tocate marunt.
Amestecati usor in compozitie si condimentati dupa gust, apoi umpleti jumatate din baghete. In compozitia ramasa adaugati pestele scurs, amestecati usor si umpleti restul baghetelor, apoi inmuiati-le pe toate foarte putin in lapte. Ungeti-le deasupra si la baza cu untul ramas, asezati-le in tava si garnisiti cu feliutele de ardei si cu feliute de branza topita. Presarati cu susan si dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 10 minute.
Scoateti baghetele din cuptor si asezati-le pe platou. Decorati cu cateva frunzulite verzi, masline, feliute de castravete, etc.
1
Sunt bune calde, dar si reci. Le puteti servi la cina si ce ramane, luati pentru gustare a doua zi. Pofta buna.