Bagheta taraneasca

de yafa in Piine, 16 Aug 2010 | 4161 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g de faina
  • 7g de drojdie uscata
  • 375ml de apa
  • 5-10g de sare(depinde cum va place)
  • faina pentru lucru
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bagheta taraneasca:

Amestecam drojdia cu putina apa si apoi adaugam faina si sarea, lucram aluatul pana devine omogen si nelipicios. Il asezam intr-un vas pe care il acoperim si il lasam la temperatura ambianta timp de o ora.

Dupa perioada de pauza, presaram faina il scoatem din vas si il impaturim in doua pe latime, in bulangerie se numeste a face un tur.  Presaram deasupra faina si il acoperim cu un prosop curat, mai lasam la odihna inca 30 de minute.

Dupa cele 30 de minute, impartim aluatul il trei parti egale si fasonam baghetele, le asezam pe un prosop curat pe care am presarat faina distantate de 5 cm fiecare, acoperim cu un plastic si lasam 30 de minute.

Dupa primele 15 minute incalzim cuptorul la 240°C si asezam la baza un vas plin cu apa.

La finalul celor 30 de minute asezam pe o tava baghetele si le infurnam timp de 18 minute.

La final avem o painica ca la brutar. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bagheta taraneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

yafa 1

19.08.2010, 00:50

O bucatica numai pentru tine

Bucataras Medi 1

19.08.2010, 08:07

si eu vreau o bucatica, si mie imi place.............

yafa 1

19.08.2010, 11:22

Si pentru tine am pastrat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita elvetiana