IMI era pofta de niste baclavale bune..dulci ..de-ti cad dinti..dar dinacelea facute in casa..am purces la cautarea retetei potrivite...dar cum Dobrogea este patrie pentru etnia turca...iata ce am invatat!!!!!
-din oua,iaurt ,ulei si faina facem un aluat potrivit de tare
-impartim aluatul in 16bucatele( am adaugat alaturi un plic de praf de copt pt a se vedea cat de mici sunt)
-fiecare bucatica se va intinde,pe masa unsa bine cu ulei,in foaie ffff subtire ,si nu glumesc cand spun fff..cat sa se vada musamaua prin ea foarte clar,
-se unge cu ulei si se impatureste in patru precum o batista,iar margiinile inegale se vor trage spre interior
-se va taia in doua ,se va adauga miez de nuca si se va plia
-se asaza in tava unsa cu ulei
-se dau la cuptor pana se rumenesc frumos
-siropul:
-se pune la fiert zaharul apa si lamaia feliata..se tine pana se incheaga bine
-siropul se toarna fierbinte peste baclavalele coapte reci sau rece peste baclavalele coapte fierbinti..niciodata fierbinte peste fierbinte pentru ca -ti vor rezulta niste baclavale cleioase,nu se vor mai cunoaste foitele acelea subtiri
-se adauga si cateva felii de lamaie proaspata
-se da la rece si se consuma dupa 12-24 ore.cu cat mai mult tinute la rece cu atat vor fi mai bune.
1
-se poate folosi drept umplutura si :nuca,alune,fistic,nuca de cocos.