Se topește untul în cuptorul cu microunde (1 minut și jumătate la 800 w).
Nuca măcinată, cele 4 linguri zahăr și lingurița de scorțișoară se amestecă într-un castron. Se pune o foaie de copt în tavă. Se unge cu o pensulă foaia de copt. Se așează 3 foi (se unge cu unt fiecare foaie). Se pun 2-3 linguri de umplutură. Se așează o foaie, se unge cu unt, iar se pun 2-3 linguri umplutură, și așa până se termină umplutura. Deasupra se pun tot 3 foi, unse fiecare în parte cu unt. Pe deasupra se unge cu unt. Se dă 10 minute la frigider și apoi se taie cu un cuțit bine ascuțit în pătrățele sau romburi.
Se introduce tava în cuptorul încins. Se lasă la cuptor 30 minute, la foc mic, apoi se dă 5 minute la foc mare, să se rumenească.
Cât timp se coace prăjitura, se prepară siropul. Se pune la fiert apa cu zahărul, când începe să fiarbă, se adaugă mierea. Se mai lasă puțin și se adaugă sucul de lămâie. După ce a fiert și s-au topit bine mierea și zahărul, se dă deoparte și se adaugă esențele.
Se scoate tava din cuptor și se adaugă siropul fierbinte cu ajutorul unui polonic.
Se lasă la temperatura camerei minin 3 ore (3 ore luuuuuuungi), pentru a-și trage siropul. Poftă bună!