Aromate, simplu de realizat si foarte bune alaturi de un orez natur!
Aripioarele de pui se spala, se dau intr-un clocot, apoi se spala de spuma si se pun la fiert in 1,5 l apa cu sare dupa gust. Se adauga legumele curatate si spalate, morcovul, cartoful, ardeiul si 1 ceapa. Se acopera oala cu capac si se fierbe supa 20 de minute, pana se imnoaie legumele.
Se strecoara supa si se pastreaza jumatate de litru.
Intr-o craticioara se topeste untul si se adauga ceapa ramasa tocata fin. Se adauga cate putina supa si se la inabusit pana se inmoaie. Se pune faina si se amesteca repede cu un tel, adaugandu-se treptat toata supa. Se adauga curry, sare si piper alb, apoi smantana si aripioarele de pui fierte.
Se servesc aripioarele cu sos si orez fiert (in apa cu sare, apoi se adauga putin unt si se lasa acoperit sa se umfle).