Aripi de pui si conopida pane

de gugugh in Pui, 9 Noi 2010 | 7612 vizualizari

 

dupa o zi plina de activitati pt serviciu, m.am gandit sa gatesc ceva usor si bun si a iesit urmatoarea reteta. o bunatate

 

INGREDIENTE

  • aripi de pui
  • conopida
  • ou
  • faina
  • pesmet
  • cascaval/branza telemea
  • ulei pentru prajit
  • sare piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripi de pui si conopida pane:

Ingredientele sunt in functie de cate portii doriti. eu am folosit 8 aripioare de pui , o conopida mica, 3 oua.

Am procedat astfel: aripile de pui le.am spalat , le.am taiat varfurile si le.am pus la fiert in apa cu sare. Le.am spumat si le.am lasat sa fiarba cam 30 min.

Conopida se desface buchetele , se spala sis e fierbe in apa cu sare cca 5-10 min , se incearca cu furculita. nu se fierb insa prea tare. sa ramana usor crocante.

Ouale le batem bine cu sare , piper si cascaval sau branza rasa, cam 2 linguri.

punem pe farfurie faina  iar in alta farfurie pesmetul.

Scoatem pe o farfurie aripioarele si conopida fiarta si trecem sa le afcem pane astfel: dam mai intai prin faina , apoi ou si la sf prin pesmet si punem in tigaie in ulei incins si al foc mai iute. tb doar sa se rumeneasca frumos. Le scoatem pe hartie absorbanta si se servesc calde alaturi de garnitura la alegere. Eu le.am servit cu piure de cartofi si salata de ridichii negre.

TIPS-URI

1

se pune mai mult ulei in tigaie ca sa se poata praji bine si conopida.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi de pui si conopida pane" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Reteta gustoasa de Aripioare crocante cu fulgi de porumb, mai bune decat la fast food