Ardei umpluti, reteta reinterpretata la slow cooker Crock-Pot

de xana in Slow Cooker, 23 Iul 2018 | 4973 vizualizari

 

Cum de nu m-am gandit pana acum sa umplu ardei sau sarmale cu carne de oaie? Au fost deliciosi!
Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • cca 400 gr carne de berbec (am avut pulpa, se poate folosi si oaie)
  • 300 gr orez cu bobul rotund
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare
  • 1 ou
  • 100 ml ulei+ inca 6 linguri
  • 2 linguri pasta de rosii concentrata+ inca 2 linguri
  • 5 ardei rosii si verzi
  • 1 legatura de patrunjel proaspat
  • cca 100 gr grasime de porc (am avut burta)
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti, reteta reinterpretata la slow cooker Crock-Pot:

Carnea se dezoseaza (daca e cazul) si se toaca. O punem apoi la calit intr-o tigaie impreuna cu putin ulei (din cei 100 ml) pana se rumeneste usor. Adaugam apoi ceapa taiata marunt si restul de ulei (in afara de cele 6 linguri) si lasam pe foc pana ceapa se inmoaie.

Dam morcovul prin razatoarea cu ochiuri mici si il amestecam in preparatul anterior impreuna cu 2 linguri de pasta de rosii. Luam tigaia de pe foc si lasam la racit.

Intr-un castron punem orezul si apa fierbinte cat sa-l acopere. Il lasam asa timp de 5 minute, apoi scurgem apa.

Dupa ce amestecul de carne si orezul s-au racorit, le amestecam cu parunjelul taiat marunt si oul.

Spalam ardeii si taiem cu grija un cerc in jurul coditei, apoi indepartam semintele. Ii umplem lasand un mic spatiu deasupra pentru ca orezul sa aiba spatiu sa se umfle la fiert si asezam coditele la loc.

Punem ardeii in vasul de la slow cooker Crock-Pot, adaugam apa in care s-a dizolvat restul de pasta de rosii cat sa acopere ardeii pe trei sferturi, cele 6 linguri de ulei si grasimea de porc taiata cubulete si setam aparatul pe programul high timp de 4 ore si jumatate. Daca ii vreti mai moi, se mai lasa jumatate de ora in plus, dar eu cred ca este de ajuns.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti, reteta reinterpretata la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

simona72 1

02.10.2018, 14:50

A Da??? Eu am crezut ca acum a postat reteta ))) si dupa ce am comentat am vazut ca mai comentasem....

Bunica 1

02.10.2018, 20:05

Buni,buni!

Anett 1

27.12.2021, 20:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite