Curatam si spalam legumele.
Ardeilor li se indeparteaza cu grija cotoarele si semintele, pentru asdta folosim un cutit foarte ascutit, cu lama ingusta.
Punem granulele de soia la hidratat in apa rece, adaugam 2 linguri sos de soia si lasam sa fiarba 5 minute la foc mic pana se umfla.
Ceapa tocata si morcovul dat pe raazatoarea fina se calesc la foc iute in 4 linguri de ulei, cca 7 minute.
Adaugam ciupercile tocate fin sau macinate,orezul spalat in apa rece, soia hidratata si lasam sa se caleasca impreuna alte 10 minute.
Peste acest amestec punem 2 linguri de gris, apoi umplem ardeii, indesand umplutura in ei cu o lingurita, sa nu ramana goluri de aer.
Punem ardeii umpluti intr-o oala, completam cu apa cat sa-i acopere in intregime si ii fierbem la fic potrivit spre mic in jur de 30 minute. curgem apa in care au fiert intr-un alt vas pentru ca o vom folosi la sos.
Sosul se prepara astfel: Amidonul si pasta de tomate se pun intr-un castron, adaugam 2 lingurite zahar si cca 150 ml apa rece,amestecam bine sa nu se formeze cocoloase.
Intr-o craticioara in care am pus putin ulei,turnam amestecul obtinut si amestecand in continuu, il lasam sa se ingroase la foc mic.
Pe masura ce se ingroasa, incorporam cantitatea de apa scursa de pe ardei.
Adaugam foaia de dafin, sare si piper dupa gust si la final mararul verde tocat.
Pofta buna!