Foarte buni au iesit, parca mai buni decat prin metoda clasica.
Ardeii se spala, se scoate cotorul, se curata de seminte si nerviri si se cresteaza cu Cutitul in cruce la fund (pentru a iesi aerul la fiert).
Orezul se spala si se lasa in apa rece.
Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit in 2 linguri de ulei intr-o tigaie.
Cand devine sticloasa se adauga orezul scurs si 2 linguri pasta tomate si se mai caleste 5 minute.
Se condimenteaza cu vegeta, piper si se lasa la racit.
Intr-un castron se amesteca carnea tocata cu ceapa si orezul racite, cu mararul tacat marunt, cu sare si piper, se amesteca bine si se lasa la frigider 30 minute.
Se umplu ardeii cu compozitia obtinuta si se preseaza bine sa se umple bine.
In vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 lse pun trei linguri ulei si rosiile fara sosul lor si se presara vegeta si piper.
Se pun ardeii umpluti in vas cu capacul in sus. Eu am pus unul invers ca nu stateau.
Se toarna sucul de la rosii si cele doua linguri de pasta de tomate amestecate cu apa in asa fel ca sa fie la nivel.
Se mai presara putina vegeta.
Se pune capacul si se seteaza la "high" pentru 4 ore.
Se servesc calzi cu smantana.
Pofta Buna!