Ardei umpluti cu varza

de Zamfira in Muraturi, 14 Sep 2012 | 13598 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg. ardei (multicolor)
  • 1 varza maricica
  • cimbru, marar
  • 200 g. hrean
  • 150 g. ardei iute
  • frunze de telina
  • Fiertura:
  • 2 L apa
  • 1 L otet (9%)
  • 2 linguri sare dura
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 3-4 foi de dafin
  • 3 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu varza:

Spalam ardeii, ii taiem capacelul si indepartam semintele si nervurile pentru a fi incapatori.

Varza o spalam, o dam pe razatoare si o framantam cu putina sare dura o lingurita de marar uscat si una de cimbru uscat.

 Pregatim borcanele, punem pe fundul lor marar si cimbru uscat, hrean curatat si spalat, ardei iute si frunze de telina. Umplem ardeii cu varza rasa ( nu le tasati foarte tare pentru a permite scurgerea fierturii) si le asezam in borcane, din loc in loc mai punem hrean, ardei iute, frunze de telina chiar si bucati de varza nerasa.

Fierbem apa cu toate ingredientele si cand ajunge la punctul de fierbere o turnam peste ardeii umpluti cu varza. Inchidem ermetic borcanele si le lasam in cuptorul fierbinte pana a doua zi. Daca borcanul nu incape in cuptor, o putem impacheta in paturi sau prosoape. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei opariti