Faptul ca sunt umpluti cu piept de pui si gatiti cat mai dietetic , face ca acesti minunati ardei sa fie potriviti chiar si pentru cei care tin un regim.
COMPOZITIE:
Se taie pieptul bucati marunte astfel incat sa se poata toca la robot, il tocam apoi il rasturnam intr-un lighenas unde adaugam ceapa tocata marunt , cele 2 oua, sare, piper, risotto bine spalat, patrunjelul tocat marunt de la care pastram insa cozile si apoi cateva linguri de bulion.
ARDEII:
Se spala bine, se curata astfel incat din codita sa facem capac pt a astupa compozitia, apoi se umple fiecare ardei cu compozitie. cand sunt gata le punem capacelele .
ASEZAREA IN OALA:
Coditele pastrate de la patrunjel se aseaza pe fundul oalei in care vom fierbe ardeii peste care se adauga 3 linguri de ulei de masline si 2-3 linguri bulion. punem in oala ardeii astfel incat toti sa fie in picioare si sa aiba stabilitate. turnam 1 litru de apa astfel incat nivelul apei sa fie cu un deget mai putin astfel incat sa nu-i acopere .
Ornam cum dorim pt gust . eu am pus patru rosioare si iarasi patrunjel pe deasupra pt aroma.
Se pot servi decorati de un iaurt dietetic / smantana/ sos facut din bulion si ceapa.