Ardei umpluti cu orez

de Bunica in Retete Delikat, 2 Iul 2018 | 2327 vizualizari

 

Cand piata e plina de legume proaspete e pacat sa nu profiti. Asa ca am trecut la treaba preparand acesti ardei cu orez. Am folosit Condimente natural 100%  de la Delik'at, Amestec de ierburi cu patrunjel. Au iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati ardei gras
  • 150 g. orez
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingurita Amestec de ierburi cu patrunjel de la Dleik`at.
  • sare, piper dupa gust
  • 200 g. ciuperci
  • Pentru sos
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper
  • 100 ml. suc de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu orez:

Spala ardeii si scoate-le cotorul.

Curata ceapa, spal-o si toac-o marunt.

Intr-un vas pune ceapa, 150 ml. apa si pune pe foc.

Cand ceapa este sticloasa, adauga orezul si lasa la fiert.

Daca apa scade, adauga cate putina apa din cand in cand.

Ciupercile se scot din borcan si se maruntesc.

Le adaugi peste orez si lasi la fiert 5-10 minute.

Adaugi o lingura de ulei, lingurita de condimente Delik`at, amesteci apoi iei vasul de pe foc, acoperindu-l cu un capac.

Pregatesti sosul.

Ceapa curatata de coaja, spalata, tocata marunt se pune in tigaie cu o lingura de ulei.

Se lasa la pregatit 2-3 minute, apoi se adauga sucul de rosii.

Se ia de pe foc.

Ia compozitia de orez si repatizeaz-o in ardei.

Pune ardeii intr-un vas, toarna sosul peste ei, pune in vas o frunza de dafin si da la cuptor la 150 grade C, pentru 45-50 minute.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

ardei,orez,suc de rosii,condimente Delik`at

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu orez" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de porumb