Ardei umplut cu orez este o mancare , care imi place sa o prepar mai mult vara.Imi place rece;)
Preparam intai umplutura .
Luam o tigaie antiaderenta si punem uleiul.
Nu lasam uleiul sa inceapa sa fumege.
Ceapa se curata,spala si toaca marunt.
O punem in tigaie si-i dam un praf de sare.
Morcovul se curata,spala si se da pe razatoarea mica.
Il adaugam peste ceapa si mestecam usor.
Dupa 2-3 minute adaugam o ceasca de apa calda si lasam circa 10 min. la inabusit.
Punem si orezul spalat ,mai adaugam 2-300ml. apa si lasam la fiert cam 10 minute,dupa ce incepe sa dea in clocot.
La sfarsit punem verdeata.Eu am pus patrunjel,dar se poate pune si marar.
Intre timp ,pana se raceste umplutura pregatim ardeii.
Ii spalam si le scoatem cotoarele.
Umplem fiecare ardei cu orez,ii asezam in cratita ,adaugam ceapa tocata marunt si uleiul,ii acoperim cu apa si-i lasam la fiert cam 30 min.
Adaugam sucul de rosii,sare si piper.
Lasam sa fiarba la foc moale pana dispare spuma facuta de rosii.
Deasupra am adaugat marar verde.
Se pot servi cu smantana sau iaurt mai gras.
1
eu la ardeii umpluti pun cate 2 lingurite de orez pentru fiecare ardei.