retete de post economice
Ardeii i-am avut in borcan, pusi pe iarna. Reteta mamei inca nu am facut-o, asa ca nu ma pot lauda, insa puteti sa faceti cu ardei prospeti si sunt la fel de deliciosi.
Orezul se spala bine. Lintea se pune la umflat 1,5 h, apoi la fiert. Se schimba cateva ape. Timpul de fierbere variaza.
Ciupercile si dovlecelul se taie cuburi, morcovul se da prin razatoare. Se pune un pic de ulei in tigaie si se adauga ciupercile. Se soteaza, apoi se adauga morcovul si 250 ml de apa; cand fierbe, se pune orezul, sare, iar la jumatea fierberii, dovlecelul. Orezul nu trebuie sa-l fierbeti pana este gata. Se adauga apoi ceapa, verdeata tocata marunt si piper.
Se adauga lintea si se amesteca usor. Cu aceasta se umplu ardeii. Se pun intr-un vas, se adauga suc de rosii si se lasa la cuptor 20-30 minute, la foc mic.