Dragii mei, in pelerinajul pe care l-am facut la Medgiugorie pe linga incarcatura spirituala pe care am primit-o, am avut parte si de o gazda minunata. Am fost cazati la o Pensiune unde am servit si prinzul care a fost foarte bogat si diversificat. Am servit pe linga alte garnituri si ardei umpluti cu cartofi, nu am avut cu cine sa ma consult de modul de preparare dar dupa gust si aspect am incercat azi si eu sa pun in practica si sa stiti ca mi-a si reusit. Cei pe care i-am servit acolo cu mare pofta nu aveau rosii eu am adaugat si nu este rau de loc. Si ce este interesant sunt mai buni sub forma rece decit calda. Aceasta este parerea mea.
Se spala ardeii si se curata, apoi curatam cartofii, ii spalam si ii dam prin razatoare. Curatam, spalam si dam si ceapa prin razatoare. Punem intr-un castron totul, potrivim de sare si piper, amestecam si lasam putin sa lase surplusul de apa cartofii si ceapa, apoi ii stoarcem. Punem frunzele de patrunjel, putin ulei si pesmetul. Amestecam bine si incepem sa umplem bine ardeii.
Intr-un vas de yena in care am pus ulei (cca 50 ml) asezam ardeii, deasupra punem felii de rosii (daca sunt mai mici le taiem in patru), acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 200 grade in prealabil. Lasam pentru 40 minute, apoi luam folia si mai lasam 10 minute sa se rumeneasca ardeii si sa scada bine apa lasata.
Mincarica este gata pentru a fi servita.
Ppofta mare!
1
Se pot servi alaturi de alte garnituri, arata bine pe farfurie si au un gust minunat
2
Si reci ii putem folosi la o gustare cu mare succes