Ardei umpluti cu carne de vita

de Kori in Mancaruri cu carne, 18 Sep 2011 | 25568 vizualizari

 

Intai multumesc celorlati (celorlalte) bucatarasi (bucatarasele -oare am zis corect?) pt primirea calduroasa :).
N-am fost demult pe aici , am fost cam ocupata ( ma tem ca asta e la mine un obicei prost, dar cu care deja m-am resemnat sa traiesc, si ma consolez cu scuzele: 3 copii, servici, etc).Am facut ieri ardei umpluti si pt ca toata "gasca" mea pretinde ca sunt super buni, pun reteta aici. Asta e una din variantele mele de ardei umpluti, pt ca stiu ca e o reteta foarte veche, si ca exista zeci de variante de-a ei:)

 

INGREDIENTE

  • umplutura: 
  • 400 gr orez (e buna si spartura de orez) 
  • 600 gr carne de vita tocata (cumpar de unde aleg carnea si o toaca in fata mea) 
  • 2 cepe medii 
  • 2 linguri boia 
  • 1 lingura piper (asta si dupa gust) 
  • 1 lingura delikat de legume sau sare dupa gust 
  • o legatura frunze de patrunjel 
  • o legatura marar 
  •  cimbru 
  • o rosie mare ( sau o lingura de pasta de tomate)  
  • 2 oua 
  • 20 ardei mici 
  • 1,5 l suc de rosii 
  • sorici de porc (optional)
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne de vita:

Am spalat bine ardeii si i-am pregatit pt umplut (se taie partea de sus cu cotorul).

Umplutura: am pus intr-un bol orezul, carnea tocata, ceapa taiata marunt, rosia decojita si taiata marunt, patrunjelul, mararul si cimbrul spalate bine si taiate marunt, piper, sare (sau/si delikat) ,boiaua si ouale si le-am amestecat foarte bine.Incerc sa evit prajirea in ulei (cand pot!)Daca nu este grasa deloc carnea se poate adauga si o lingura de ulei. Daca ramane umplutura (asta depinde de marimea ardeilor) eu o pun intr-o punga in congelator, pt alta data.

Am umplut cu o lingura ardeii (se indeasa bine umplutura) si i-am asezat in oala mai inghesuiti sa nu se ridice si cu gura in sus. Am taiat bucati sorici de porc afumati (ca aveam, daca nu, se poate cumpara sunculita taraneasca sau bacon, sau chiar bucati de slanina) si i-am pus printre ardei.

Am amestecat sucul de rosii cu apa (sa fie suficient sa acopere de vreo 4 degete ardeii) si l-am condimentat cu delikat/sare, piper, zahar (daca e acru sucul), ketchup. Apoi am turnat peste ardei, cu grija, pe margini, sa nu deranjeze ardeii.

Am pus pe foc pe aragaz pana cand a inceput sa dea in clocot apoi am mutat oala in cuptor si am lasat-o acolo la foc mediu 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

21.09.2011, 10:22

buni rau si arata super bine

Kori 1

23.09.2011, 22:58

jolygina si mamaieelena multumesc

Zebra 1

05.04.2015, 08:08

Hallo! Atentie! La 600 g carne tocata se pune o cantitate de cel mult 100 g orez si nu 400 g cum e in reteta! Sa fie greseala de tipar? Carmen.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Vinete cu carne la cuptor