una dintre versiunile pe care le pregatesc:)
Se taie capacele ardeilor si se pastreaza. Se scot intai semintele si cotoarele din ardei. Orezul se spala si se scurge. Ceapa si usturoiul se taie marunt. Morcovul si rosiile se taie marunt.
Uleiul se incinge intr-o cratita. Se calesc ceapa si usturoiul. Apoi se adauga carnea tocata si se rumeneste. Cand este rumenita se adauga orezul. Apoi se adauga dafinul si oregano, pasta de tomate, morcovii, dafinul, Feta,ouale, sarea, piperul si rosiile. Se rumeneste bine apoi se ia de pe foc, se lasa un pic la racit.
Se ia o cratita in care se pun ardeii umpluti cu compozitia pregatita anterior.Se acopera cu capacele proprii si apoi se adauga apa in cratita, cam pana la jumatate, ca sa nu dea afara. Se lasa intre 50-60 de minute la fiert, la foc mediu.
Se servesc calzi si cu smantana si patrunjel deasupra. Mie imi plac alaturi de un pireu ca la mama acasa:) ,sotul meu ii prefera cu orez.