Chiftele marinate cu piure

de ionix in Mancaruri cu carne, 21 Dec 2010 | 11861 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele:
  • 400 g carne de porc mai grăsuţă
  • un piept de găină
  • un cartof
  • o ceapă
  • 6-7 căţei de usturoi
  • sare, piper
  • două ouă
  • făină
  • Pentru piure:
  • circa 1 kg şi jumătate de cartofi
  • câteva linguri cu lapte călduţ
  • două linguri cu unt
  • sare, piper alb
  • o lingură cu ulei
  • Pentru sos:
  • 100 ml suc de roşii mai gros
  • 50 ml apă
  • o ceapă mică
  • 4 căţei de usturoi
  • o lingură cu ulei
  • sare, piper
  • puţin busuioc uscat

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele marinate cu piure:

Preparare chiftele:

Se face exact ca la pârjoalele moldoveneşti : http://www.bucataras.ro/retete/14641/parjoale-moldovenesti.html  (se va înlocui carnea de mânzat cu cea de găină)

Preparare piure:

Se curăţă cartofii, se taie cubuleţe, se pun la fiert cu puţină sare şi uleiul.

După ce au fiert, pasăm cartofii cât sunt fierbinţi.

Se freacă bine cu untul şi laptele, suficient cât să iasă piureul cum vreţi voi de moale. Se pune sare şi piper după gust.

Preparare sos:

Uleiul se pune la încins cu o lingură cu apă iar apoi se pune ceapa la călit.

Se adaugă apa şi sucul de roşii iar apoi se lasă până când scade puţin. Spre sfârşi se pune usturoiul tăiat feliuţe. busuiocul, sarea şi piperul. Se mai lasă 5 minute şi se opreşte focul.

Dacă se serveşte imediat, adăugăm chiftele în sos şi acoperim cu un capac pentre a sta la înăbuşit vreo 5 minute. Dacă nu vom servi imediat, vom pune chiftele în sosul încălzit înainte de a servi.

Punem piure pe o farfurie şi sos cu chiftele deasupra.

Se serveşte cald cu murături.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele marinate cu piure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

ionix 1

22.12.2010, 08:44

vă mulţumesc frumos şi vă invit pe toate

ibrail 1

27.08.2011, 13:12

Un piure deosebit de gustos se face adaugand la fiert,odata cu cartofii ,o ceapa tocata foarte marunt.

babi5 1

16.12.2014, 06:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti - Reteta gustoasa la cuptor