Ardei umpluti ardelenesti

de Rocsi in Porc, 31 Oct 2010 | 26397 vizualizari

 

I-am denumit asa pentru ca este reteta mamei prietenului meu,foarte putin modificata de mine.. ei sunt ardeleni..

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata amestec
  • 10 ardei
  • 2 cepe mici
  • 1 fir praz
  • 1 rosie+3 rosii pentru sos
  • jumatate ardei kapia
  • 6 linguri orez
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • ulei
  • patrunjel verde
  • 1 ou
  • 10 linguri bors
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti ardelenesti:

Ceapa si prazul le curatam,le spalam si le tocam marunt.

ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem cubulete.

1 rosie o curatam de pielita si o dam pe razatoare.

intr-o tigaie punem putin ulei.

cand s-a incins adaugam ceapa cu prazul si le lasam la foc mic sa se inmoaie putin.

dupa vreo 10 min turnam peste kapia si rosia razuita.

mai lasam cam 5 minute apoi inchidem aragazul.

lasam sa se racoreasca putin.

orezul il spalam bine si il fierbem vreo 5 minute.

ardeii ii spalam si ii curatam bine de toate semintele.

intr-un bol punem compozitia de ceapa ,orezul fiert si carnea.

amestecam bine toate.

patrunjelul il spalam si il tocam marunt.

il turnam si acesta peste umplutura.

condimentam cu sare ,piper si boia de ardei.

adaugam si oul si invartim bine compozitia .

cu aceasta umplem ardeii.

dupa ce am umplut ardeii ii asezam int-o oala mai larga la gura.

cele 3 rosii le curatam pielita si le dam pe razatoare.

le amestecam cu 2 cani apa(sau mai multa ,in functie de marimea oalei in care ii fierbeti) putina sare si cele 10 linguri de bors si 2 linguri de ulei.

turnam acest sosulet peste ei si ii dam la cuptor sa fiarba pana ce s-au facut.

pofta buna!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

cristian28 1

01.03.2012, 20:14

imi pare rau ca trebe sa o sun dar mai invaza daca tot vrei sa ne faci reclama la noi din ardeal la noi in ardei umpuluti nu se pune bors sub nici o forma eu chiar sunt di ardeal si nu se face asa ceva

Rocsi 1

01.03.2012, 21:11

Cristian am si scris la inceput ca reteta e modificata putin de mine,iar eu fiind moldoveanca folosesc bors!!

Rocsi 1

01.03.2012, 21:11

Si chiar nu vreau sa va fac reclama sau antireclama ca nu am de ce!!!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rondele de dovlecel umplute cu carne tocata, pane