Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Se scoate cotorul ardeilor cu grija, apoi spalam bine ardeii si in interior, sa nu ramana seminte.
Ceapa si morcovul se toaca marunt, se calesc putin, se adauga o ceasca cu apa, bulionul, sare, piper si se mai lasa 2-3 minute sa fiarba. Spalam orezul si-l adaugam in carnea tocata, apoi punem carnea peste ceapa calita si lasam sa fiarba 10 minute, dupa care oprim focul.
Luam din compozitia de carne cu o lingura si umplem pe rand ardeii, pe care ii asezam in picioare in vasul in care-I fierbem. Pentru a nu da carnea pe afara la fiert, punem capac ardeilor din felii de rosii sau cartof. Cum eu n-am avut la indemana rosii dar nu am vrut sa folosesc nici cartofi, am presarat pesmet , rezultatul fiind unul favorabil : s-a format o crusta care a impiedicat varsarea compozitiei la fiert.
Adaugam apa cam ¾ din inaltimea ardeilor si punem la fiert la foc mic. Putem adauga si suc de rosii.
Se servesc calzi, cu smantana si patrunjel verde tocat.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola