Maioneza e facultativ, eu am pus pentru ca am fact si alte salate cu maioneza.
Se spala toate legumele si se lasa la scurs.
Varza se toaca fideluta, morcovul si telina se curata si se dau pe razatoarea mare. Se toaca maraul si se amesteca toate ingredientele intr-un bol.
Intr-un vas se pune pe foc apa cu zeama de lamaie, sarea, mierea si condimentele.
Se taie partea cu codita de la ardei, se scor semintele si se scufunda in lichidul de pe foc pentru cateva minute, dar dupa ce a dat in clocot. Se scot intr-o sita si se lasa la scurs. Lichidul fiert se strecoara su se toarna peste legumele amestecate in bol. Se lasa la macerat cam o ora, dupa care se storc bine legumele, se amesteca cu putina maioneza si se umple ardeii.
Am servit alaturi de friptura.
1
Se poate pune si varza rosie in sezon.
2
Se pot folosi si ardeii gogosari.