Ardei multicolori umpluti cu salata de legume si maioneza

de Merisor in Salate, 17 Aug 2012 | 5159 vizualizari

 

Maioneza e facultativ, eu am pus pentru ca am fact si alte salate cu maioneza.

 

INGREDIENTE

  • 8 ardei colorati, kapia si bulgaresti
  • 1 lingurita ulei
  • 1 varza alba mica
  • 2 morcovi mari
  • 1 telina mica
  • 1 legatura marar
  • 1 ceasca zeama de lamaie(sau otet)
  • 4 cesti apa
  • 2 linguri miere de albine
  • 1 lingurita sare
  • condimente pentru muraturi
  • putina maioneza
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei multicolori umpluti cu salata de legume si maioneza:

Se spala toate legumele si se lasa la scurs.

Varza se toaca fideluta, morcovul si telina se curata si se dau pe razatoarea mare. Se toaca maraul si se amesteca toate ingredientele intr-un bol.

Intr-un vas se pune pe foc apa cu zeama de lamaie, sarea, mierea si condimentele.

Se taie partea cu codita de la ardei, se scor semintele si se scufunda in lichidul de pe foc pentru cateva minute, dar dupa ce a dat in clocot. Se scot intr-o sita si se lasa la scurs. Lichidul fiert se strecoara su se toarna peste legumele amestecate in bol. Se lasa la macerat cam o ora, dupa care se storc bine legumele, se amesteca cu putina maioneza si se umple ardeii.

Am servit alaturi de friptura.

TIPS-URI

1

Se poate pune si varza rosie in sezon.

2

Se pot folosi si ardeii gogosari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei multicolori umpluti cu salata de legume si maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de legume