Ardeiul iute caramelizat este un produs care se obtine extrem de usor, este aspectuos, il putem folosi la diferite preparate si este extrem de iute :)
Am inceput prin a taia cubulete fiecare ardei in parte, iarcand au fost toti gata pregatiti doar le-am dat drumul intr-o cratita in care am incins ulei de porumb. I-am lasat sa se prajeasca bine mereu fiind prin preajma si intorcand cu lingura in ei pentru ca altfel s-ar fi ars.
Dupa aproximativ 15 minute am adaugat zaharul brut. Am amestecat cu lingura pana s-a topit. Vom observa ca produsul nostru isi va schimba textura si se va ingrosa putin.
Am oprit focul si cat am lasat la racit, caramelul deja isi facuse treaba si intarise ardeiul prajit.
Cantitatea de ardei iute caramelizat obtinuta am transferat-o intr-o caserola si am pastrat-o la frigider. Poate fi pastrata pentru... si se poate folosi la supe, ciorbe, pizza, fripturi, etc