Ardei iute caramelizat

de FlaviaD in Aperitive / Garnituri, 29 Sep 2013 | 4215 vizualizari

 

Ardeiul iute caramelizat este un produs care se obtine extrem de usor, este aspectuos, il putem folosi la diferite preparate si este extrem de iute :)

 

INGREDIENTE

  • -1/2 kg ardei iute
  • -2 linguri zahar brut
  • -1 lingura ulei de porumb
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei iute caramelizat:

Am inceput prin a taia cubulete fiecare ardei in parte, iarcand au fost toti gata pregatiti doar le-am dat drumul intr-o cratita in care am incins ulei de porumb. I-am lasat sa se prajeasca bine mereu fiind prin preajma si intorcand cu lingura in ei pentru ca altfel s-ar fi ars.

Dupa aproximativ 15 minute am adaugat zaharul brut. Am amestecat cu lingura pana s-a topit. Vom observa ca produsul nostru isi va schimba textura si se va ingrosa putin.

Am oprit focul si cat am lasat la racit, caramelul deja isi facuse treaba si intarise ardeiul prajit.

Cantitatea de ardei iute caramelizat obtinuta am transferat-o intr-o caserola si am pastrat-o la frigider. Poate fi pastrata pentru... si se poate folosi la supe, ciorbe, pizza, fripturi, etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iute caramelizat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Lia_ 1

30.09.2013, 06:56

ce nebunii mai faci

FlaviaD 1

30.09.2013, 07:35

Multumesc! Merita incercat

Krystyan Trendy 1

18.01.2014, 12:19

interesanta reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Alune caju prajite cu miere si nuca de cocos