Acesti ardei sunt buni in timpul iernii pentru supa de ardei umpluti sau ardei scazuti .
Iarna cand nu mai stim ce sa gatim apelam la produsele din camara si rezolvam problema .
Se aleg ardei frumosi si sanatosi, se spala, se curata de cotoare.
Se umple un ardei cu sare si se goleste sarea dintr-un ardei in altul fara sa-i scuturam pentru a ramane sare pe peretii ardeiuluI .Procedam la fel cu toti ardeii .
In fiecare arddei se pune o bucatica de hrean .
Spalam borcane de 800 de grame , sunt cele mai potrivite pentru o mancare .
Asezam ardeii cat mai inghesuiti in borcan si din loc in loc punem radacini de hrean .
Facem o solutie de apa cu sare (100 grame sare la 1 litru de apa) amestecam sa se dizolve bine sarea si turnam peste ardei .
Punem deasupra ardeilor 2 radacini de hran si capsam borcanele, le asezam in camara, cu o zi inainte sa-i gatim ii punem la desarat .
Pofta buna !!!
1
hreanul pus in ardei ii tine tari .