Sfecla rosie la borcan

de cristinne in Conserve, 30 Sep 2010 | 35748 vizualizari

 

Sfecla rosie ajută ficatul să distrugă grăsimile depozitate. Este indicată şi femeilor însărcinate pentru ca este bogată în vitaminele A, B, C,E, K şi conţine foarte mult acid folic, calciu, fier şi potasiu.
Este important de stiut faptul că sfecla nu-şi pierde proprietătiile benefice dacă este fiartă sau gătită.

 

INGREDIENTE

  • - sfecla rosie;
  • - otet;
  • - zahar;
  • - sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfecla rosie la borcan:

Am taiat sfecla cubulete. Se umplu borcane de 800 grame cu sfecla.

Separat se face un amestec din apa, o cescuta f mica(gen espresso) de otet, o lingurita de sare si o lingura de zahar pentru fiecare borcan. Se toarna amestecul peste sfecla, se inchide borcanul si se pune intr-o oala la fiert. Apa din oala trebuie sa ajunga pana la buza capacului de la borcanul cu sfecla, deci sa nu il acopere.

Se pune pe foc f mic si se lasa sa fiarba 45 de minue dupa ce a inceput sa dea in 'clocot" la foc fff mic. Se stinge focul si se lasa in oala pana a 2 a zi, pana se raceste apa. Se scot si se depozieaza la loc racoros. Se consuma ca garnitura la orice mancare. Este excelent gustul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla rosie la borcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

nasirc 1

24.07.2011, 15:12

Multumesc.
Am facut ca si tine si abia astept sa servim.
Nici eu nu pun conservant la nimic, nici la compoturi si stau foarte bine peste an.
Ma gandeam ca si copii mici pot consuma pentru ca nu le dauneaza daca nu are conservant.
Mult spor si sanatate!

ArianaBala 1

31.08.2011, 15:06

Ce-mi place cum arata Sigur o sa fac si eu.... ma incanta reteta ta deoarece nu contine niciun fel de conservant

Rahela Velicu 1

07.06.2021, 16:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zarzavat pentru iarna