Toate legumele se spală, se curăță fie de coajă ca morcovul, ceapa și țelina, fie de semințe ca ardeii kapia, gogoșarii și ardeii grași. Toate legumele se taie fideluță și se amestecă bine într-un castron mare. Într-o oală (de aprox. 10 l) amestecăm oțetul cu apa, zahărul și sarea. Când începe să fiarbă, adăugăm puțin din compoziția de legume. Când acestea s-au înmuiat, adăugăm alte legume și tot așa până la terminarea compoziției. Lăsăm să fiarbă - să clocotească aprox. 10 minute. Se acoperă oala cu un capac și se lasă până a doua zi dimineața, când se storc bine legumele de zeama lăsată. Se poate folosi o strecurătoare și apăsăm bine, dar cel mai bine să se folosească un tifon.
Facem o maioneză din 200 g muștar și 250 ml ulei. Amestecăm maioneza de muștar cu legumele scurse și se pune salata în borcane curate. Din restul de muștar -100 g se amestecă cu uleiul și se pune câte o lingură în fiecare borcan deasupra legumelor. Se acoperă borcanele cu capac și se pun în cămară.
Din compoziția de mai sus ies 8 borcane de 400g.