Ardei grasi si kapia copti la borcan

de Rocsi in Conserve, 1 Sep 2012 | 8617 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg ardei grasi si kapia
  • 1 lingura sare mare
  • 2 aspirine
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei grasi si kapia copti la borcan:

Ardeii si kapia ii coacem pe un grill, o tabla sau in cuptor, depinde ce aveti la indemana.
Nu ii coaceti foarte tare ca vor rupe bucatele la curatat.
Ii punem intr-o oala imediat ce ii coacem si ii acoperim cu un capac.
Lasam sa stea asa macar jumatate de ora pentru a se inmuia coja.
Incepem sa ii decojim, apoi scoatem cotorul si toate semintele.
Daca treceti mana pe sub apa, apoi va stergeti cu un servet pentru a nu stropi cu apa ardeii deoarece se zice ca nu stau pe iarna.
Zeama lasata de ardei o trecem printr-o strecuratoare.
Asezam ardeii curati de pielita si seminte in borcane de 800 de grame, care au fost spalate mai din timp cu apa fierbinte si uscate apoi.
Sarea o amestecam bine cu zeama si o turnam in borcane.
Deasupra fiecaruia punem cate jumatate de aspirina pisata.
Inchidem bine capacele si invelim borcanele in hartie.
Le asezam intr-o cratita, punem apa pe trei sferturi si le acoperim cu un prosop de bucatarie.
Le asezam pe foc si din momentul in care incepe sa fiarba apa le lasam fix 20 de minute.
Fierbinti le scoatem din cratita si le invelim intr-o patura pana a 2 a zi cand se racesc.
Le punem in loc racoros pentru a se pastra bine pana la iarna.
Din aceasta cantitate mi-a iesit 4 borcane de 800 de grame.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei grasi si kapia copti la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Castraveti bulgaresti reteta