Ardei gras umplut

de mamaieelena in Mancaruri de post, 2 Aug 2011 | 4763 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ardei gras 6 bucati eu am ales de diferite culori
  • cuscus 1 cana (aproximativ 150 gr)
  • 2 cepe mijlocii
  • 400 gr. ciuperci proaspete
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 fire menta proaspata
  • 250 gr.suc de rosii
  • 2 rosii proaspete
  • 50ml ulei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei gras umplut:

Ciupercile le-am spalat si maruntit la fel si ceapa.Am pus in tigaie uleiul si cand s-a incins am adaugat ceapa si ciupercile.Cuscusul l-am pus intr-o craticioara cu capac si peste el am pus sare si apa fierbinte (apa am masurat-o cu aceeasi cana cu care am masurat si cuscusul)adica doua masuri la o masura de cuscus.Cand a scazut zeama de la ciuperci le-am dat deoparte si le-am potrivit de sare si piper dar intre timp am spalat si tocat marunt verdeata si am adaugat-o cand s-a mai racit compozitia adica ciuperci,ceapa si cuscus.Ardeiul care a fost spalat si curatat adica taiat capac la codita si scos semintele.Dupa aceasta operatiune pregatim vasul in care urmeaza sa-l punem la cuptor de examplu eu am pus in vas roman si l-am pregatit astfel:am am pus pe fundul vasului firele de menta si rosiile taiate rondele si am acoperit toata suprafata.Ardeii i-am umplut cu compozitia de cuscus,ceapa,verdeata si ciuperci ,i-am asezat in vas si am turnat sucul de rosii.Am pus la cuptorul preincalzit la 200 de grade aproximativ 30 de minute.A fost delicios.Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei gras umplut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de bob