Ardei copti cu soia:
Piure de mazare:
Ardei copti cu soia
1.Cubuletele de soia se pun la fiert timp de 15 minute cu sare, boia si semintele de coriandru. Se lasa bine la scurs.
2. Ceapa curatata si taiata marunt se pune la calit intr-o lingura de ulei de masline. Cand devine sticloasa se adauga ardeii capia taiati fasii ( eu am avut o punga la congelator pusa din toamna, ardeii au fost copti pe plita si curatati) si se lasa focul domol.
3. Dupa 10 minute adaugati soia si bulionul si mai lasati inca 10 minute. Adaugati ustruroiul pisat, asezonati cu sare si boia si luati de pe foc.
Piure de mazare:
1. Curatati, spalati si taiati cubulete telina si morcovul. Incingeti intr-o tigaie 2 linguri de ulei si adaugati legumele. Lasati-le 3 minute.
2. Puneti mazarea si acoperiti pana la jumatate cu apa. Fierbeti-le aproximativ 20 de minute impreuna cu mararul
3. Adaugati bulionul, lasati inca 5 minute si asezonati cu sare si piper.
4. Luati legumele de pe foc si mixati-le cu blenderul de mana.
Mancarea se serveste calda cu mamaliguta si un pahar de vin bun.
Pofta buna!