O muratura care nu trebuie sa lipseasca din camara unei gospodine .
Eu pun in mai multe moduri castreavetii la murat , iata una din retete , o stiu de la mama mea .
Se spala castravetii, se curata hreanul si se taie fasii .
Se spala borcanele si se aseaza pe fundul lor tulpini de marar , o crenguta de cimbru , foi de dafin .
Asezam castravetii iar printre ei punem fasii de hrean si frunze de dafin ,boabe de struguri ..
Fierbem apa impreuna su otetul , sarea ,boabele de piper si mustar.
Se lasa sa se raceasca fiertura si se pune peste castraveti , punem peste castraveti ramuri de cimbru , tulpini de marar si se capseaza .
Se aseaza in camara .
Anul trecut cum a fost seceta nu am avut castraveti prea aspectuosi , au fost mai butucanosi dar gustul a fost bun .
Prefer sa pun din gradina 2 -3 borcanele pe masura ce se fac .
Pofta buna !!!
1
Intotdeauna la muraturi pun din belsug cimbru , marar , hrean ,le am in gradina proaspete si dau gust aparte muraturilor.
2
Castravetii ii pun la murat si cu Pikant fix , sunt foarte gustosi .