Somonul afumat este singurul fel de peste pe care il mananca Alex, astfel ca ii cumpar destul de des, desi in afara de aceste aperitive sicosuletele cu crema de branza si somon, nu prea am idee ce as putea pregati cu somon afumat, dar mai caut idei, retete. Aperitivele acestea pe langa faptul ca se fac foarte usor si repede, sunt si foarte bune si aspectuoase.
Intr-un bol se pune somonul (o feliuta o pastram pentru decor), crema de branza si iaurtul si se mixeaza cu blenderul vertical pana rezulta o crema fina si omogena. Eu am preferat sa folosesc toast de secara de la Lidl, care in cazul meu inlocuiesc cu succes paine si merg foarte bine la astfel de aperitive. Crema de branza cu somon se pune intr-un posh, se spriteaza putin pe toast, pentru a fixa rondelele de castravete si pe fiecare castravete se spriteaza cate o avelina. Se decoreaza cu fasii subtiri de somon si cu firicele de marar.