Aperitiv omleta cu salam sasesc, verdeata si cascaval

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 10 Aug 2017 | 2810 vizualizari

 

Pentru o masa satioasa de pranz, am pregatit omleta cu salam sasesc, verdeata si cascaval, alaturi de salata de ardei copti.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • sare 
  • verdeata (marar si patrunjel)
  • cateva felii de salam sasesc
  • putin cascaval ras
  • Pentru salata de ardei copti:
  • 8 ardei galbeni
  • 1 lingurita cu otet
  • 6 lingurite cu apa
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv omleta cu salam sasesc, verdeata si cascaval:

 

Se coc ardeii (eu ii coc direct pe aragaz) si cand se innegresc, se pun deoparte intr-un vas adanc, se presara sare grunjoasa si se acopera cu un capac pentru a se aburi si curata mai usor.

Se lasa la racit.

Se curata si se taie fasii. Incercati pe cat posibil sa nu-i spalati sub jet de apa, pentru ca isi pierd din aroma. Se ruleaza fasiile pachetele si se aranjeaza intr-un castronel, se adauga sare, otet si apa.

 Se sparg toate ouale intr-un vas, se bat cu putina sare, se amesteca cu salamul (sau sunca daca aveti) taiat bucatele, verdeata maruntita si cascavalul ras. Se toarna cu polonicul intr-o tigaie antiaderenta din oua, pregatindu-le sub forma de clatite. Mie, 6 oua imi ajung pentru 4 clatite.

 Sugestie de servire:

Mie imi place omleta alaturi de salata de ardei copti.

  

Pofta Buna!

 Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/08/omleta-cu-salam-sasesc-verdeata-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta cu salam sasesc, verdeata si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Garnitura de cartofi frantuzesti