Aperitiv terina cu ardei si branza de vaci

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2019 | 2934 vizualizari

 

O reteta foarte usoara si racoritoare de obicei facuta cu branza de capra proaspata.
Eu va propun o varianta cu branza grasa de vaca si cu ardei copti.
Este usor si simpla de facut, ideala vara dar buna si iarna  de sarbatori cand dorim un antreu mai usor.
Am facut-o cu ardei de gradina copti, curatati si congelati in septembrie.
Gustul este minunat, reiese ardeiul bun si adevarat.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/terina-cu-ardei-si-branza-de-vaci.html

 

INGREDIENTE

  • 400 g de branza proaspata grasa de vaca
  • 2-3 foi de gelatina
  • 4 ardei verzi copti si curatati
  • 2 ardei rosii copti si curatati
  • 2-3 linguri de sos de rosii de casa- reteta aici
  • 50 ml de smantana
  • sare, piper
  • 1 ceapa salota
  • 20 fire de arpagic
  • 3 felii de rosie confiata ulei
  • seminte de mac
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv terina cu ardei si branza de vaci:

Puneti la-nmuiat foile de gelatina in apa rece.

Incalziti crema.

Scurgeti foile de gelatina si puneti-le in crema fierbinte. Luati de pe foc si amestecati. Lasati sa se raceasca un pic.

Amestecati bine branza cu smantatana, puneti sare si piper.

Adaugati ceapa tocata fin si arapagicul taiat marunt.

Amestecati, verificati de sare si piper.

Imbracati o forma de terina (15 cm lungime) in film alimentar.

Lasati filmul sa depaseasca.

Puneti pe fund ardeiul verde.

Varsati deasupra jumatate din branza, apoi puneti ardeii rosii taiati bucatele si amestecati cu sosul de rosii.

Puneti deasupra restul de branza si acoperiti cu ardeiul verde ramas.

Ridicati si acoperiti suprafata cu filmul alimentar.

Dati la rece o noapte.

Scoateti din forma si decorati cu rosii confiate si seminte de mac.

Taiati felii si serviti cu paine completa de calitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv terina cu ardei si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placintele cu ciuperci si cascaval