Aperitiv tarta cu ciuperci, piept de pui si porumb

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 10 Noi 2017 | 3439 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 300 g faina
  • ¼ lingurita sare
  • 115 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • 3 linguri apa
  • pentru umplutura:
  • 1 cutie porumb
  • 150 g ciuperci
  • 1 ardei rosu
  • 1 piept de pui
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu ciuperci, piept de pui si porumb:

Faina, sarea si untul le amesteci pentru a obtine un aluat sfaramicios. Bati oul si il amesteci cu otet si 3 linguri de apa. Pui amestecul de ou in faina si framanti foarte bine. Aduni aluatul intr-o bila si il dai la rece pentru o ora.

Pentru umplutura, dai carnea prin masina de tocat, tai ardeiul cubulete si ciupercile felii. Ciupercile le pui la calit in 2 linguri de ulei, apoi adaugi ardeiul, carnea si patrunjelul tocat marunt. Adaugi sare si piper dupa gust. Lasi sa fiarba pentru 15-20 de minute pana scade apa lasata de carne. Adaugi boabele de porumb. Lasi sa se raceasca si apoi adaugi ouale batute.

Imparti aluatul in doua si intinzi doua foi subtiri. Una o asezi intr-o tava rotunda imbracand si peretii, pui umplutura si acoperi cu cea de-a doua foaie de aluat. Cu aluatul ramas (dupa ce se taie aluatul ramas pe marginile tavei) poti orna tarta. Ungi cu galbenus amestecat cu o lingura de apa si dai tarta la cuptor pentru circa 40 de minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu ciuperci, piept de pui si porumb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu somon afumat