Aperitiv tarta cu ciuperci, piept de pui si porumb

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 10 Noi 2017 | 3384 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 300 g faina
  • ¼ lingurita sare
  • 115 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • 3 linguri apa
  • pentru umplutura:
  • 1 cutie porumb
  • 150 g ciuperci
  • 1 ardei rosu
  • 1 piept de pui
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu ciuperci, piept de pui si porumb:

Faina, sarea si untul le amesteci pentru a obtine un aluat sfaramicios. Bati oul si il amesteci cu otet si 3 linguri de apa. Pui amestecul de ou in faina si framanti foarte bine. Aduni aluatul intr-o bila si il dai la rece pentru o ora.

Pentru umplutura, dai carnea prin masina de tocat, tai ardeiul cubulete si ciupercile felii. Ciupercile le pui la calit in 2 linguri de ulei, apoi adaugi ardeiul, carnea si patrunjelul tocat marunt. Adaugi sare si piper dupa gust. Lasi sa fiarba pentru 15-20 de minute pana scade apa lasata de carne. Adaugi boabele de porumb. Lasi sa se raceasca si apoi adaugi ouale batute.

Imparti aluatul in doua si intinzi doua foi subtiri. Una o asezi intr-o tava rotunda imbracand si peretii, pui umplutura si acoperi cu cea de-a doua foaie de aluat. Cu aluatul ramas (dupa ce se taie aluatul ramas pe marginile tavei) poti orna tarta. Ungi cu galbenus amestecat cu o lingura de apa si dai tarta la cuptor pentru circa 40 de minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu ciuperci, piept de pui si porumb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute pe pat de maioneza