Aperitiv tarta cu ciuperci, piept de pui si porumb

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 10 Noi 2017 | 3285 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 300 g faina
  • ¼ lingurita sare
  • 115 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • 3 linguri apa
  • pentru umplutura:
  • 1 cutie porumb
  • 150 g ciuperci
  • 1 ardei rosu
  • 1 piept de pui
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu ciuperci, piept de pui si porumb:

Faina, sarea si untul le amesteci pentru a obtine un aluat sfaramicios. Bati oul si il amesteci cu otet si 3 linguri de apa. Pui amestecul de ou in faina si framanti foarte bine. Aduni aluatul intr-o bila si il dai la rece pentru o ora.

Pentru umplutura, dai carnea prin masina de tocat, tai ardeiul cubulete si ciupercile felii. Ciupercile le pui la calit in 2 linguri de ulei, apoi adaugi ardeiul, carnea si patrunjelul tocat marunt. Adaugi sare si piper dupa gust. Lasi sa fiarba pentru 15-20 de minute pana scade apa lasata de carne. Adaugi boabele de porumb. Lasi sa se raceasca si apoi adaugi ouale batute.

Imparti aluatul in doua si intinzi doua foi subtiri. Una o asezi intr-o tava rotunda imbracand si peretii, pui umplutura si acoperi cu cea de-a doua foaie de aluat. Cu aluatul ramas (dupa ce se taie aluatul ramas pe marginile tavei) poti orna tarta. Ungi cu galbenus amestecat cu o lingura de apa si dai tarta la cuptor pentru circa 40 de minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu ciuperci, piept de pui si porumb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose si tarta aperitiv