Tarte si placinte, rumenite si iscusite...titlul provocarii suna bine! :)
La ceas de seara cand frigul isi face bine simtita prezenta, parca te imbie cumva sa dai drumul la cuptor, ca sa-ti miroasa in casa a placinte calde, sau de ce nu...a tarte!
Una dintre preferatele mele este tarta cu cascaval, asa ca m-am gandit sa va invit sa gustati o feliuta!
Blat tarta:
Umplutura:
Prepararea blatului:
Se cantaresc ingredientele, se amesteca untul rece bucati, cu oul, sarea, faina, laptele si otetul si se omogenizeaza aluatul, apoi se pune la rece timp de 30 de minute.
Intre timp, se prepara umplutura, se amesteca smantana cu ouale, cu faina, praful de sare si cu cascavalul cheddar si se omogenizeaza.
Se scoate blatul de la rece, se opreste o mica parte( vezi foto) pentru a forma snururile de decor si se intinde foaia cat tava, pe o suprafata de intins tapetata cu faina.
Tava se unge clasic cu ulei si se tapeteaza cu faina, se asaza foaia de aluat, apoi se pune umplutura.
Deasupra se asaza snururile de aluat si se pun rosiile cherry.
Tarta se coace la 200 de grade C, pana se rumeneste (35 sau 40 de minute).
Tarta se poate taia calda.
Grozav de buna....n-a mai ramas nimic pentru a doua zi!