Aperitiv tarta Cheddar cu rosii cherry

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 2 Noi 2017 | 2908 vizualizari

 

Tarte si placinte, rumenite si iscusite...titlul provocarii suna bine! :)
La ceas de seara cand frigul isi face bine simtita prezenta, parca te imbie cumva sa dai drumul la cuptor, ca sa-ti miroasa in casa a placinte calde, sau de ce nu...a tarte!
Una dintre preferatele mele este tarta cu cascaval, asa ca m-am gandit sa va invit sa gustati o feliuta!
 

 

INGREDIENTE

Blat tarta:

  • 170 gr. faina
  • 115 gr unt gras( 82%)
  • 1 ou mic
  • 1 lingura lapte rece
  • 1 lingura otet( mere)
  • 1 praf de sare
  • faina pentru infainat

Umplutura:

  • 250 gr. cheddar razuit
  • 400 gr. smantana
  • un praf sare
  • 2 oua
  • 1 lingurita turmeric pentru culoare
  • rosii cherry
  • 50 gr. faina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta Cheddar cu rosii cherry:

Prepararea blatului:

Se cantaresc ingredientele, se amesteca untul rece bucati, cu oul, sarea, faina, laptele si otetul si se omogenizeaza aluatul, apoi se pune la rece timp de 30 de minute.

Intre timp, se prepara umplutura, se amesteca smantana cu ouale, cu faina, praful de sare si cu cascavalul cheddar si se omogenizeaza.

Se scoate blatul de la rece, se opreste o mica parte( vezi foto) pentru a forma snururile de decor si se intinde foaia cat tava, pe o suprafata de intins tapetata cu faina.

Tava se unge clasic cu ulei si se tapeteaza cu faina, se asaza foaia de aluat, apoi se pune umplutura.

Deasupra se asaza snururile de aluat si se pun rosiile cherry.

Tarta se coace la 200 de grade C, pana se rumeneste (35 sau 40 de minute).

Tarta se poate taia calda.

Grozav de buna....n-a mai ramas nimic pentru a doua zi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta Cheddar cu rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu pate