Aperitiv tajina tunisiana cu pui si branza

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 12 Aug 2017 | 3472 vizualizari

 

Aveti aici o reteta de aperitiv usoara, parfumata si delicioasa.
Puteti varia  ingredientele si face multiple variante. O reteta pe care o voi reface cu siguranta.
Tajina tunisiana este total diferita de cea marocana. Este ca un "quiche" fara aluat sau ca o omleta groasa si consistenta.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/tajina-tunisiana-cu-branza.html
 

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 5 oua
  • 125 g de branza rasa (cascaval, cheddar)
  • 125 g de pesmet
  • 150 ml de lapte
  • 5 triunghiuri de branza topita
  • 1 lingura buna de patrunjel tocat
  • 100 g de masline verzi fara samburi si taiate in rondele
  • 1 lingura de praf de copt
  • sare, piper
  • 1 lingura de pudra de curcuma
  • coriandru tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tajina tunisiana cu pui si branza:

Curatati si tocati ceapa si usturoiul.

Incalziti uleiul puneti ceapa si usturoiul si rumeniti.

Adaugati puiul taiat bucatele.

Sarati, piperati si adaugati pudra de curcuma si 1/3 de cana de apa fiarta. Lasati sa scada la foc potrivit.

In bolul, robotului sau intr-un castron adanc amestecati ouale, laptele, pesmetul, branza rasa, branza topita si patrunjelul tocat.

Adaugati praful de copt si dati deoparte.

Incalziti cuptorul la 200° C.

Cand puiul este gatit, maruntiti carnea, adaugati maslinele taiate si un pic de coriandru tocat.

Lasati sa se raceasca si incorporati in compozitia cu oua.

Ungeti cu unt forma dorita.

Varsati compozitia si dati la cuptor timp de 30 de minute.

Trebuie sa fie bine colorata.

Verificati daca este coapta cu lama unui cutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tajina tunisiana cu pui si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vinete la cuptor acoperite cu topping de legume