Ouă coapte în cuib de lipie

de simonacallas in Aperitive / Garnituri, 10 Apr 2014 | 4679 vizualizari

 

Un mic dejun special, simplu şi gustos, pe placul inclusiv al copiilor mofturosi :)

 

INGREDIENTE

  • 1 lipie mică
  • 2 ouă
  • câteva cubuleţe de şuncă (se pot folosi şi bacon/pastramă etc)
  • câteva fire chives tocate mărunt
  • 2-3 roşii cherry
  • 1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat
  • 2 linguri cu vârf caşcaval ras
  • sare, piper negru măcinat – după gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ouă coapte în cuib de lipie:

Caşcavalul, şunca, ceapa, pătrunjelul, sarea, piperul le amestecăm.

Lipia o tăiem în sferturi. Din 2 sferturi formăm un pahar într-un bol termorezistent. Din celelalte două sferturi formăm alt pahar, în alt bol.

În paharele formate împărţim compoziţia. Deasupra spargem un ou întreg şi punem jumătăţi de roşii cherry. Dăm la cuptor pentru circa 20 minute. Verificăm să fie albuşul copt.

Se consumă imediat.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ouă coapte în cuib de lipie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta taraneasca