Acest aperitiv e tare bun, poate fi servit atat la cina cat si la micul dejun. Indiferent in ce moment al zilei preferati sa il serviti, este ideal.
Se fierb cartofii in coaja in apa cu putina sare. De preferat este sa se fiarba cartofii inainte cu o zi. Se curata de coaja si se dau apoi pe razatoarea cu gauri mari.
Se adauga sare, piper, boia, maghiran si condimentele pentru cartofi.
Ouale se bat separat si se amesteca cu patrunjelul verde tocat. Se toarna peste cartofi si se amesteca cu ajutorul mainii. Se adauga 3-4 lg de faina sau cat este necesar pentru a obtine un aluat bine legat dar nu foarte tare.
Cascavalul afumat se taie in betigase.
Pe o foaie de copt se pune o parte din compozitie si se niveleaza in forma de cerc cu o grosime de 0.5 cm. Se asaza betigasele de cascaval in asa fel incat la final se vor taia triunghiuri iar un betigas de cascaval sa fie pe mijlocul triunghiului. Se intinde deasupra compozitie de cartofi si se taie in triunghiuri.
Se ia fiecare placinta, se strang putin marginile apoi se pun in tigaia incinsa cu ulei, la prajit. Se lasa 3-4 minute pe fiecare parte, urmarind sa nu se arda.
Se scot pe servetele de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei dupa care se pot servi cu o salata de cruditati sau cu un sos de iaurt.
Pofta buna!